Στις 18 Οκτωβρίου ο Αμερικάνος Jacky Murda, με τις πολυάριθμες συνεργασίες του με Τζαμαϊκανούς καλλιτέχνες και παραγωγές με αυθεντικά φωνητικά από την Τζαμάικα και δείγματα της reggae- folk κουλτούρας μπλεγμένα με ηλεκτρονικά στοιχεία, συναντά τον σε όλους μας γνωστό από το booth του Kubrick, Blend Miskin στο Stage όπου υπόσχονται να μας χαρίσουν μία βραδιά γεμάτη ragga, jungle, brum n bass, dubstep, dub. Στα πλαίσια του μήνα γενεθλίων μας για τα 2 χρόνια That’s Right η βραδιά αναμένεται δυνατή.

Τοποθεσία : Stage (Ήρας και Φιλίππου, Λάρισα)
Right Time: 22:30 (πολύ αυστηρά)
Είσοδος: 5€ χωρίς ποτό

Διατηρούν την πόλη μας μουσική:
Blow, Iboga, Φωτοτυπείο, Playhouse, Vintage, Motel, Basdra, Ακαμάτρα, Kubrick, Αλομπάρ, metro crep station, moshpithttp://soundcloud.com/jackymurda
http://www.myspace.com/jack_murda

Ο Jacky Murda είναι ο άνθρωπος πίσω από πολυάριθμα μουσικά projects της ragga/jungle κουλτούρας. Ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική στο δωμάτιο του  κάπου στο 1998, όπου έκανε την παραγωγή των πρώτων του dubplate, από την ηχογράφηση μέχρι την κοπή με δικά του μηχανήματα. Το πρώτο του μουσικό ψευδώνυμο ήταν Chopstick Dubplate και η πρώτη του δισκογραφική εταιρεία η King Kong Sound, από την οποία το 2000 άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες παραγωγές 10ιντσων από ονόματα όπως ο  Krinjah και ο Murda.Το 1999 o Jacky Murda ανέπτυξε μια καινούρια αντίληψη για την jungle μουσική. Άρχισε να ηχογραφεί αυθεντικά φωνητικά πάνω σε jungle ρυθμό αντί να τα χρησιμοποιεί στο sampling. Την ίδια περίοδο δημιουργήθηκε και η δισκογραφική Chopstick Dubplate από την οποία κυκλοφόρησε το 2003 το άλμπουμ 21 Murda Shots με πολλές συμμετοχές Τζαμαικανών καλλιτεχνών δημιουργώντας μια νέα σχολή στις reggae παραγωγές με αυθεντικά φωνητικά από την Τζαμάικα και δείγματα της reggae- folk κουλτούρας μπλεγμένα με ηλεκτρονικά στοιχεία.
Η συνεργασία του Jacky Murda με τον Βρετανό παραγωγό Kion ονομάστηκε Little Island project, και πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο Μπράιτον και την Βαρκελώνη, περιλαμβάνοντας την επεξεργασία deep dub και rootsy υλικού με αποτέλεσμα οι παραγωγές τους να αρχίσουν να ακούγονται σε βραδιές όπως αυτές των DMZ (Digital Mystikz), Superdubpressure, με djs  όπως ο Mala, o Rusko, o Tes La Rok,  oJoe Nice, Nick Argon, BunZer0, Noah D, Daddy G, N-Type και ο Itchy Robot να διαλέγουν να παίξουν τα κομμάτια τους.
Το 2009 στο βιογραφικό του Jacky Murda προστέθηκε και μια ακόμη συνεργασία με τον Max Powa όπου παρέα κάνουν ένα live act με το όνομα JingBong Ting και ξεσηκώνουν τα πλήθη. Η λίστα με τις επερχόμενες κυκλοφορίες του Jacky  Murda είναι μακριά σε εταιρείες όπως η Argon, Kraken, Renegade Weed μεταξύ άλλων.

Share