Από τότε που γνώρισα τους That’s Right, την ομάδα που ασχολείται με τη διοργάνωση συναυλιών στη Λάρισα, τρέχουν να προλάβουν. Το χιόνι το χειμώνα για να κάνουν snowboard και τον αέρα όλο το χρόνο για να κάνουν surf. Και στο ενδιάμεσο τρέχουν σα τρελοί να οργανώσουν τα πιο επιτυχημένα live και events στη Λάρισα. Wax Tailor, Grammatik, Dub Pistols είναι μερικά από τα ονόματα που είδαμε εδώ και η λίστα είναι μεγάλη και αξιόλογη. Η Τhat’s Right κλείνει τον Οκτώβρη 3 χρόνια παρουσίας στη Λάρισα. Συναντήθηκα με την ομάδα των 5 (Αχιλλέας, Γιώργος, Λευτέρης, Σωτήρης, Τάσος) και η συζήτηση έγινε σε κλίμα άκρως διασκεδαστικό, γεμάτο όμως συνεχείς διαφωνίες και επιτόπου ψηφοφορίες μεταξύ τους ώστε να καταλήξουν κάπου.

Τι πιστεύετε για το κοινό στην πόλη μας;

Λευτέρης: Δεν απαντώ τίποτα για το κοινό γενικά!

Αχιλλέας: Πιστεύω ότι υπάρχει κοινό εδώ το οποίο όμως δεν έχει συσπειρωθεί, δηλαδή εναλλακτικό κοινό που θέλει να ακούσει διαφορετικά πράγματα αλλά τα event στην πόλη δεν είναι δυνατά και βιώσιμα. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν και πολλές ομάδες που διοργανώνουν συναυλίες αλλά και εκεί δεν υπάρχει ενότητα οπότε ο καθένας δυστυχώς προσπαθεί μεμονωμένα.

Λευτέρης: Εγώ θα το έλεγα έλλειψη μουσικής παιδείας!! Και επειδή υπάρχει μόδα στη μουσική, όπως στα πάντα υπάρχει μόδα, προσπαθούμε να την αποφύγουμε αλλά αυτό ίσως οδηγεί και σε προβλήματα προσέλευσης.

Χωράει στη Λάρισα πολυχώρος;

Γιώργος: Ναι, χωράει μέχρι 200 άτομα!! Αυτή πιστεύω ότι είναι η δυναμική της πόλης αυτής. Και θα κάναμε πολλά πράγματα αν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος, τον οποίο δε μπορούμε να δημιουργήσουμε και να συντηρήσουμε καθώς δεν έχουμε πια χορηγίες.

Ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να φέρετε; Όσο σας ξέρω, ακούτε διαφορετική  μουσική, πώς συννενοείστε;

Με ψηφοφορία και καβγάδες!! Πλέον λόγω κρίσης έχει μικρύνει το εύρος των επιλογών οπότε οι διαφωνίες μας είναι χειρότερες. Ο καθένας έχει κάτι στο μυαλό του αλλά επειδή όντως ακούμε όλοι διαφορετική μουσική δε μπορούμε να απαντήσουμε! Αυτό που θέλουμε είναι να γίνει η Λάρισα ενδιάμεσος σταθμός των live μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, κάτι που συνέβη αρκετά την περασμένη χρονιά. Να σταματήσουμε και μεις τα συνεχή ταξίδια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για ένα live ή για ένα dj!

Θα φέρνατε έναν πιο εμπορικό καλλιτέχνη για να επιβιώσετε;

Γιώργος: Έχουμε φέρει ήδη, καλώς ή κακώς! Αλλά εφόσον έχουμε απώλεια εσόδων είπαμε να έχουμε και μια μικρή απώλεια σκοπού αλλά προσπαθήσαμε να μην ξεφύγουμε πολύ!

Aχιλλέας: Και τουλάχιστον προσπαθήσαμε σε αυτά τα πιο εμπορικά live να υπάρχει μια σύγκλιση μεταξύ του mainstream κοινού και του κοινού που μας ακολουθεί γενικά.

Απορρίψατε ποτέ κάποιον καλλιτέχνη;

Τάσος: Ναι αρκετούς αλλά ονόματα δε λέμε!!

Γιατί στο site σας βγαίνει προειδοποίηση κακόβουλου λογισμικού; 

ΩΧ!! Γιατί αναβαθμιζόμαστε.

Έχετε μυστικά μεταξύ σας; 

Πολλά αλλά μας ενώνουν τα πάρτυ!

Θα θέλατε μήπως να ζείτε στην Αθήνα:

Λευτέρης: Οπουδήποτε εκτός από αυτό τον κόσμο.

Αχιλλέας : Όχι, μας αρέσει εδώ και για αυτό προσπαθούμε να είμαστε δραστήριοι!

Είναι αλήθεια ότι παρόλο το μουσικό σας προφίλ, το καλοκαίρι χορεύετε σα τρελοί σε όλα τα πανηγύρια της Ικαρίας;

Aναλόγως του αλκοόλ που έχουμε πιει! Μας αρέσει να περνάμε καλά αρκεί να υπάρχει συλλογικότητα και συμμετοχή!

Στο γάμο του ενός από την ομάδα, το γαμήλιο πάρτυ ήταν live των Vodka Juniors στην παραλία. Εντάσσονται τα live τελικά σε πολλούς τομείς;

Τα live δυσκολεύουν όλο και περισσότερο παντού αλλά μπορούμε να τα βάλουμε γενικά στη ζωή μας. Τελευταία έχουν επιστρέψει πολλά άτομα που ζούσαν σε μεγαλύτερες πόλεις ή και στο εξωτερικό και έτσι υπάρχει ελπίδα για περισσότερες και ευρύτερες δράσεις. Στο γάμο περάσαμε τέλεια γιατί είχε και live!

Υπάρχει κάποιο παράξενο πράγμα που σας ζήτησε κάποιος καλλιτέχνης;

Σωτήρης: O Wax Tailor ζελεδάκια Haribo!

Τάσος: Και ένας Έλληνας (sic), πίσω πόρτα εισόδου εξόδου στο χώρο της συναυλίας!

Λίγο πριν το τέλος, τους ρώτησα ποιος είναι ο πιο αγαπημένος τους καλλιτέχνης. Ο Λευτέρης απάντησε οι Swans, οι υπόλοιποι διαφώνησαν, επικράτησε ασυννενοησία και η συζήτηση έληξε οριστικά!